om boendet/rum


 

Stiliga rum med hotellkänsla

Stationshuset bed and breakfast ligger på plan två och bjuder på en rymlig känsla med nästan fyra meter i takhöjd, här finns gott om plats för små och större sällskap att umgås.
Vi har nio stilfullt renoverade och elegant inredda rum, allt från enkelrum till familjerum med fyra bäddar. Några rum har utsikt över sjön Stora Le och några har utsikt över järnvägsstationen och samhället, ett av rummen (Första klass) har privat balkong. Totalt kan vi erbjuda 17 bäddar. Vill du slappa och umgås finns en mysig TV-hörna i vardagsrummet med sällskapsspel att låna.
Boendet har flera badrum med dusch samt tvätt- och torkmöjligheter, strykbräda och strykjärn finns att låna. Som tillval kan du boka morgonrock att använda till och från badrummet.

detta ingår när du bor hos oss
 • Lakan
 • Handduk
 • Slutstädning
 • Tvätt- och torkmöjligheter
 • Gratis WiFi
 • Gratis parkering*
 • Gratis kaffe och te

*Till boendet finns fyra parkeringsplatser (mot vägen). Ytterligare platser finns vid Eds busstation ett stenkast från oss (på andra sidan järnvägsspåren, gångtunnel finns).

enkelrum

Våra enkelrum har säng, skrivbord, garderob och fåtölj och heter:
ANDRA KLASS
KONDUKTÖREN
STINSEN

TVÅBÄDDSRUM

Våra tvåbäddsrum har en dubbelsäng, skrivbord, garderob och fåtölj, namnet på dessa är:
BILJETTLUCKAN
FÖRSTA KLASS
KUPÉN

LOKET
PERRONGEN

FYRBÄDDSRUM

Vårt fyrbäddsrum har en dubbelsäng, en våningssäng, fåtölj och ett bord för fyra personer, vi kallar rummet:
SOVVAGNEN

välutrustat kök

Vårt stora, moderna och välutrustade kök är som gjort för att umgås och laga mat tillsammans. Varje rum har en låda i köksön och en hylla i kylskåpet så att du enkelt håller ordning på dina matvaror. Här finns ett stort matbord med plats för tio personer samt flera mindre matplatser både inne och utomhus på balkongen.
Sugen på kaffe? Ta en kopp i vår kaffemaskin när du vill, gratis såklart. 

köksutrustning
 • Spis och ugn
 • Två mikrovågsugnar
 • Kaffemaskin
 • Kyl och frysskåp
 • Elvisp

sugen på frukost?

Vill du slippa frukostbestyr, beställ vår frukostbricka som står i kylskåpet på morgonen när du vaknar. Om du missade det vid din bokning kan du höra av dig till oss (senast en dag i förväg) så ordnar vi det. Meddela oss gärna eventuella behov av specialkost.
detta ingår i frukostpaketet
 • Kaffe/te
 • Juice
 • Bröd
 • Smör, pålägg och grönsaker
 • Ägg och kaviar
 • Mjölk/yoghurt
 • Hemgjord müsli

egen in- och utcheckning

På Stationshuset i Ed checkar du in och ut på egen hand. På ankomstdagen får du ett SMS (till det nummer du angett i din
bokning) med information om kod till entrédörr och var du hittar nyckel till ditt rum. Du kan tidigast checka in klockan 15.00 på
ankomstdagen. Du behöver inte anmäla sen ankomst till oss, du dyker helt enkelt upp när det passar dig (efter 15.00). På avresedagen checkar du ut senast 11.00. Du lämnar din rumsnyckel på kroken utanför din dörr.
Skulle du få några besvär vid in- eller utcheckning är vi bara ett telefonsamtal bort, välkommen att höra av dig!
 

så jobbar vi med hållbarhet

Vi verkar inom naturturism med fokus på vandring och cykling, aktiviteter som generellt har låg inverkan på miljön. Med anledning av vår geografiska placering vid Eds tågstation uppmanar vi gärna våra gäster att resa med tåg till oss. För dem som behöver ta bilen erbjuder vi laddning för elbilar.

Inköp

Vid inköp av livsmedel väljer vi svenska varumärken och färskvaror producerade i Sverige så långt det är möjligt. Vi handlar till stor del i de lokala matbutikerna för att gynna det lokala näringslivet. Nästa alla våra möbler och inredningsdetaljer är köpta begagnade. Våra rengöringsmedel och refill-tvålen på badrummen är miljömärkta. Vi hyr sänglinne och handdukar av ett lokalt Svanen-märkt tvätteri.

Källsortering – självklart!

Vi källsorterar vårt avfall och uppmanar våra gäster att göra detsamma genom källsorteringskärl i allmänna utrymmen och tydliga instruktioner på respektive rum. Det ska vara enkelt att göra rätt!

Lokal personal

Vår sommarpersonal kommer uteslutande från vår egen kommun, det ger inte bara hållbara fördelar, de kan även tillhandahålla god service med sin unika lokalkännedom. Vi tar självklart vårt ansvar och tar emot praktikanter när tillfälle bjuds.

Att ge gör gott – för alla!

Varje år skänker vi ett bidrag till organisationer i närområdet som gör skillnad för kvinnor i utsatta situationer, bidrag har gått till Tjejjouren Väst, Kvinnojouren Frida och Bröstcancerföreningen Dalsland.

tack för att du betalar online

När du betalar din bokning online skänker vi 0,5 procent av intäkterna för att finansiera koldioxidinfångning.

Självklart är vi en del av Turistrådet Västsveriges samlade initiativ – Hållbarhetsklivet - vars syfte är att bidra till en hållbar besöksnäring.

Allergier

Om du har bokat frukostpaket och har någon allergi, hör av dig i god tid före ankomst så att vi kan anpassa frukosten efter dina behov.

husdjur

Husdjur är dessvärre inte tillåtet på vårt boende.

rökning

Vi är ett rökfritt boende.